Utklädningskläder ?>

Utklädningskläder

Varför tycker vi om att klä ut oss? Barn älskar att klä ut sig och frågan är om de gör det för att försöka förstå vem de egentligen är – för att hitta sin identitet. Troligtvis är detta varför, men då är frågan varför vi tycker om att klä ut oss som vuxna. Är det för att vi fortfarande inte har funnit vår identitet?

Kanske vill man klä ut sig för att kunna fly vardagen för ett ögonblick (eller några timmar). Vi är ständigt under konstant press i dagens samhälle och vi spelar redan alla våra roller inom familj och bland vänner och stora krav ställs standigt på oss. När vi får chansen att vara någon annan så försvinner dessa krav och man kan slappna av på ett helt annat sätt och helt och hållet gå in i rollen som någon annan för en stund. Det kan nog vara vad många psykologer kan rekommendera, skulle jag tro.

Det finns en enorm uppsjö med utklädningskläder på nätet. Man kan i stort sett hitta precis vad som helst. Ärligt talat. Vad du än vill klä ut dig till så finns det nästan säkert. Och om du är osäker på vad du vill klä ut dig till så är det bara att gå på sidor som festli.se och se på deras utbud. Du kommer säkert att hitta de utklädningskläder som är perfekta för just dig!

Om man ska på maskerad så är det så klart mycket lättare att välja utklädningskläder om det finns ett tema som till exempel Star Wars, Nalle Puh, Harry Potter eller Prinsar och Prinesssor. Då får du i alla fall ett litet humm om du ska klä ut dig till Nasse, Luke Skywalker elller Askungen. Det kan ju ge lite hjälp.

Man måste inte köpa utklädningskläder på nätet, men om man vill ha en full utrusning av en figur, så kan det vara bra att köpa allt på en gång. Enkelt är det också. Efter att du fått kläderna så behöver du egentligen bara fixa accessoarer och smink, om det behövs, och så är det bara att gå på maskerad. Perfekt!

Varför vill man då klä ut sig. Barn klär kanske ut sig för att hitta sig själva, men varför tycker vuxna så mycket om att klär ut sig? Vi vet att män iblan klär ut sig till kvinnor för att de känner sig som kvinnor men är ”fångade i en mans kropp”. Detta är något helt annat än att vi vuxna tycker om att klä ut oss för att komma bort från oss själva för ett par timmar. Sen finns det de som inte alls tycker om att klä ut sig. Så är det bara och det får vi så klart respektera fullt ut.

De flesta av oss tycker dock att det är enormt roligt att klä ut oss då och då. Vi kan få en lite respit från all press och det vardagliga allvaret. Vi kanske alla blir lite lyckligare av detta och då är det absolut värt det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *