Top 5 sportskor du måste ha! ?>

Top 5 sportskor du måste ha!

1. Adidas Originals Campus

Introduceras under tidiga 70-talet som Adidas Tournamnet, men gavs sedan namnet ”Campus” under 80-talet.

Vissa påstår nog att Campus är Adidas bästa modellens någonsin. Om man ser till konkurrensen är det ett järv påstående – Samtidigt förtjänar modellen en palts i Top 10 kategorin. Adidas Originals Campus bör vara bekant för dom som växte upp på 80-talet, och bör så även vara. Denna modellen kan man se gå tillbaka till tiden då Beastie Boys bar skorna, där dom till och med bars på en utav bandets skivalbum. Efter detta så sjönk aldrig efterfrågan på skorna. Campus modellen har introducerats år efter år i alla färger du kan tänka dig – och alltid levererat samma kvalité och design som en gång gjorde skorna populär.

2. Nike Cortez

Introducerades 1972 som den innovativa löparskon

Nike Cortez är utan tvekan en utav dom mest populära skorna Nike någonsin har skapat. Den togs fram 1972 av legendaren och designern Bill Bowerman, när han samtidigt jobbade på ett flipp-flopp skor och träningsskor, så skapades en hybrid design som skulle komma att förändra hur vi såg på löpning. Skorna har sen dess gjorts om i sin design flera gånger, inklusive den senaste modellen som har Nikes senaste teknologiska funktionalitet: Flywire. Oavsett, så kommer inget att slå originalet – Som så tydligt definierar ”tidlös design”.

3. Nike Air Force 1

Introducerades 1982 som premie skorna inom Basket. Den första sko som kom att använda fulländad Air-Sole.

Även om ändamålet från början för Nike Air Force 1 var basket, så såg folk alltid efter AF1 som en modell som även stod för design och mode. AF1 värdefulla aspekter, så som att äga de i alla färgkombinationer är inte ovanlig för samlare. Svart på svart och vitt på vitt är de två mest populära kombinationerna när det gäller Air Force 1, även om skorna getts ut i tusentals färger. Några av de mest populära färgkombinationerna är de som har tagits fram med hjälp av artister, modeller med begränsad utgåva, eller som har burits av kända idrottskaraktärer som har varit svåra att få tag på. För att summera ihop AF1 kan man säga att: De har varit här, gjort sitt avtryck, och kommer även så att göra lång tid framöver.

4. New Balance 574

Introducerades 1988 som en löparsko.

574:an är New Balance mest populära siluett, varför? Delvis för den historia den har, men också för sitt rimliga pris och den tillgänglighet i storlekar modellen har haft. Det började som en löparsko, men utvecklades till en lätt och bekväm avslappnad stil som modeanhängare samlat på i en mängd olika färger. Efter att ha funnits i över 20 år, så kvarstår 574 som en sko som inte kompromissar komfort med stil. Bär de överallt, oavsett tid, och du kommer vara fast.

5. Nike Air Max 95

Introducerades 1995 som uppseendeväckande sneaker.

Kan det vara den största skon i Nikes historia? En del skulle snabbt svara ”Ja”.

Även om det så mig vara eller inte, så har Air Max95 satt sin prägel på sneakern och dess historia. Konceptet bakom designen av 95:an var att skapa en stil som var inspirerad av den mänskliga kroppen: en mellansula som representerar ryggraden, paneler som ska likna muskler, små hål och remmar som ska representera revben och nät som ska likna huden. Detta koncept, tillsammans med det unika utseendet för 95 gjorde att den blev oerhört populär.

Några av retro versionerna med originella färger finns nu tillgängliga att köpa.

Passa på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *