Shoppingvagnar – varför behövs de ?>

Shoppingvagnar – varför behövs de

I England kallas de Granny trolley. De där vagnarna på hjul som pensionärerna har med sig när de handlar. Vilken alldeles utomordentlig uppfinning. Tank att inte behöva släpa på tunga kassar med mjölk- och juicepaket hela vägen hem. Varför bära när man kan rulla?

Vi har sett precis samma trend på till exempel resväskor. Det gick från att bli burna till att gå på hjul och idag känner jag inte någon som har en resväska som man måste bära. Hjul är bra.

Det är intressant att se att trenden går mot att alla vill ha en shoppingvagn på hjul. Idag ser man både män och kvinnor i alla åldrar som drar dessa snygga och stilfulla vagnar efter sig, när de har handlat i affären. Själva vagnarna bli också snyggare och snyggare. Det finns en mängd olika anledningar till att man kan och bör använda en shoppingvagn.

Den första anledningen har jag redan nämnt. Mode. Det är just nu inne att använda en shoppingvagn och de blir snyggare och mer trendiga för varje dag. Du behöver med hjälp av dessa inte längre bära tunga kassar med mat, vilket kan vara ett enormt tungt arbete och inte bra för varken armar, axlar eller rygg. Själv har jag länge använt barnvagnen för att forsla hem mat från affären, men får nog sluta med det snart eftersom min dotter snart fyller 6 och inte alls behöver sin vagn längre. Så då blir det självklart en shoppingvagn för min del istället.

En annan bra egenskap som dessa shoppingvagnar har, är att de inte tar stor plats. De kan enkelt tryckas ihop och bli små. Vagnen står upp själv och trillar inte omkull som plastpåsar ofta gör när de inte är väl packade. På tal om plastpåsar så behöver du inte heller längre använda sådana när du har en shoppingvagn. Både bra för miljön och plånboken!

Du kommer med all sannolikhet att hitta just din shoppingvagn när du börjar leta på nätet. De finns i mängder med färger och mönster. En del har två hjul medan andra har fyra. En del är ihopfällbara medan andra har ett säte på där man kan sätta sig att vila en stund om det skulle behövas. Tro det eller ej, men det finns även shoppingvagnar som går i trappor. Du drar dem upp för trappan och hjulen har olika steg som den ”tar”. Fantastiskt.

Om du är trött på att bära hem tunga kassar från affären, så löser en shoppingvagn detta prolemet snabbt och enkelt. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, man eller kvinna. Du får lika mycket hjälp av denna ändå. Det gäller bara att hitta den rätta för dig och detta kan bli ett problem eftersom det finns så enormt mycket olika modeller att välja mellan. Du kan börja i änden att välja om du vill ha två eller fyra hjul och sedan söka på det. Sedan är det upp till dig att välja färg och form. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *