Seniorer vänder sig till cannabisolja för lindring ?>

Seniorer vänder sig till cannabisolja för lindring

I Canada har seniorer i 70-, 80-, och 90-årsåldern börjat att använda cannabisolja/CBD-olja i hoppet om att det ska underlätta kronisk smärta, sömnlöshet, depression och ångest efter att flera ackrediterade läkemedel misslyckats.

Hope 79 år botade artros med cannabis

I British Colombia bor Hope Bobowski och liten 79-åring som älskar att spela kort och att laga mat till sina barnbarn. Idag är det hennes dagliga dos av cannabidiol som håller henne på fötterna. Cannabidiol är ett extrakt/olja från cannabis. Hope tog sin första dos cannabisolja när artrossmärtan i ryggen hade blivit så intensiv att hennes man Stan var tvungen att klä på/av henne, duscha henne, laga mat och ta hand om hushållet samt hjälpa henne i och ur sängen. Dagen efter sin första dos var smärtan som bortblåst.

Seniorer, gruppen cannabisanvändare som växer snabbast

I hela Kanada lägger seniorer nu in cannabisprodukter i sina medicinskåp och dosetter. Det är främst de sk. boomerserna födda mellan 50- och 70-talet som börjar att använda cannabis igen efter flera decennier utan en joint. De som är födda på 70-, 80- och 90-talet provar oftast cannabis för första gången som senior och det med syftet att lindra kronisk smärta, sömnlöshet och ångest efter att andra läkemedel inte lyckats,

I USA rapporterade nyhetskanalen CBS att att seniorer är den snabbast växande gruppen av cannabisanvändare förra året. Canada med ny lagstiftning som tillåter användandet av cannabisprodukter förväntas följa i USAs spår.

Många återförsäljare av cannabisoljor fokuserar nu aktivt på seniorer med nostalgiska foton i vintageformat under marknadsföringen av produkterna som bl.a. säljs torkade och i lösvikt under namnen ”Granddaddys purple” eller ”Blue dream”

”Efterfrågan bland seniorer och seniorer som vill få mer information ökar definitivt” säger Hillary Black, chef för patientutbildning på Canopy Growth Corporation – ett av Kanadas tre största registrerade cannabisproducenter.

Kunskap och information, viktigt

Under sina patientutbildningar får Hillary ibland kommentaren: ”Jag hade nog kunnat lära dig en sak eller två – jag växte upp på det glada 60-talet”. Patienter måste emellertid lära sig skillnaden mellan THC och CBD när det kommer till medicinsk cannabisolja och att doseringen är A och O ända ner till milligrammet.

En annan missuppfattning är att medicinsk cannabis skapar eufori men produkter som CBD-olja gör inte det.

Användarna av cannabisolja

Chris Nuessler en pensionerad militärofficer använder en högkvalitativ cannabisolja för att ta bort intensiteten av en post traumatisk stresstörning. Han brukade få flashbacks till våldsamma scener från hans tjänst under kriget i fd. Jugoslavia. Nu med oljan är han på jämnare köl.

Milton Callwoods 92-åriga pappa lider av Parkinsons sjukdom samt demens. Efter att Milton börjat ge honom CBD-olja avtog skakningarna och hans pappa kan nu äta och tugga maten på egen hand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *