Sätten att inta cannabisolja ?>

Sätten att inta cannabisolja

Det är upp till var och en om man vill testa cannabisolja eller inte. Men det kan vara bra att veta på vilka sätt som det går att stoppa i sig oljan. Sedan är det en smaksak vilket sätt man än väljer. Vilket sätt CBD-oljan än intas bör man inte äta mat eller dricka någonting femton minuter efteråt, annars riskerar man att inte få ut den optimala effekten av oljan.

Själva doseringen beror helt och hållet på vilken styrka oljan har, men framför allt varför man intar CBD-oljan. Man bör konsultera sin läkare innan man börja självmedicinera och börja sedan därefter med en lite dos. För att sedan trappa upp sakta men säkert, tills man har hittat den dos som gör mest nytta.

Oralt

Det allra vanligaste och populäraste sättet att få i sig cannabisoljan är att få den i sig via munnen. Allt från att droppa ett visst antal droppar under tungan, för att sedan svälja. Nackdelen med oljan är att den har en kraftig smak. Gillar man inte smaken går det bra att skölja ner dropparna med alkoholfri dryck.

E-cigarett

För att inandas CBD-oljan via en e-cigarett bör man värma den först, detta gör man genom att sätta på e-cigaretten. Efter att oljan har blivit varm så sätter man läpparna mot munstycket och sedan andas in. Därefter håller du den inhalerade ångan ett antal sekunder, för att sedan andas ut. Är det första gången man intar cannabisoljan på detta sätt, bör man vänta ett par minuter innan man tar nästa bloss. Detta är bara till för att se hur kroppen reagerar och låta oljan ha sin verkan.

Mat och dryck

Eftersom CBD-oljan har en speciell smak är det mycket populärt att blanda oljan i olika maträtter och drycker. Men det gäller bara att se till att det är inte är varm mat eller dryck som dropparna av olja blandas i. För oljan får inte sin fulla effekt om den blir uppvärmd. Man ersätter CBD-oljan där man egentligen skulle använt vanlig matolja, som exempelvis i en salladsdressing eller dipper. Annars ett vanligt sätt är att tillsätta dropparna i smoothies, eftersom varianterna på smakerna är många.

Kapslar

Vill man undvika smaken går det att få cannabisoljan som kapslar istället. Dessa sväljer man precis som vilken medicin som helst med vatten eller annan alkoholfri dryck. På detta sätt vet man alltid den exakta mängd man får i sig. Effekten av kapseln dröjer, jämför med droppar.

Stolpiller

Har man svårt att svälja eller får ont i magen av CBD-olja, finns det möjligheten att ta oljan som ett stolpiller istället, antingen vaginalt eller analt. Det tar cirka tjugo minuter innan dessa gör någon verkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *