Inred med vackra vägglampor ?>

Inred med vackra vägglampor

Använd flera ljuskällor

Om det är något som verkligen höjer trevnaden i ett rum så är det belysning. Ofta lägger man otroligt mycket tid på inredningen, men glömmer det viktiga ljuset. Ett rum bör dock ha många ljuskällor för att kännas riktigt ombonat. Är utrymmet litet är det smart att investera i en vägglampa eftersom den inte tar upp värdefull plats på varken golv, hyllor eller andra möbler. En vägglampa är kort sagt perfekt för compact living. Om du väljer en med lång arm kan den dessutom vara både ställföreträdande golvlampa och taklampa. Du kan köpa vägglampor online här.

Välj bland många olika modeller

Vägglampor finns i många olika utföranden, allt från små söta lampetter till sängbelysning. När du ska välja en lampa är det viktigt att du matchar den med din övriga inredning. Som tur är finns det lampor i allt från romantisk  stil till industristil. En lampa i korrugerad plåt passar till exempel perfekt i ett hem med industristil medan en söt lampett ger ett mer romantiskt intryck.

Gillar man det minimalistiska finns det också riktigt många lampor att välja bland. En monokromt enfärgad lampa i metall är till exempel perfekt. Färg är heller aldrig fel. Välj en vägglampa i en knallig kulör så får du en härlig färgklick i ditt hem.

Rätt belysning

Innan du köper en lampa bör du tänka på vilka behov du vill att den ska uppfylla. En lampa som du ska läsa eller arbeta under bör ha en glödlampa anpassad för det ändamålet. Är lampan istället avsedd för att skapa en härlig mysbelysning är en glödlampa med lägre ljusstyrka och ett varmt sken ett bättre val. Tänk också på att helst välja LED-lampor eftersom de är mycket mer miljövänliga och dessutom inte blir varma.

Förändra med olika skärmar

Du kan enkelt förändra din vägglampa genom att byta skärm på den. En romantisk lampa kan enkelt förvandlas till en mer stilren variant genom ett enkelt skärmbyte. Lampskärmar finns i många olika stilar så det är enkelt att hitta något som passar.

Det är också roligt att skapa sina egna lampskärmar. Man kan till exempel köpa en enkel vit lampskärm och dekorera den med band och applikationer. Det går också att skapa en helt egen skärm av diverse föremål. En bakform i silikon kan, tro det eller ej, bli en helt fantastisk lampskärm om man vänder den ut och in. Det är bara att undersöka vilka föremål som finns hemma och sedan låta fantasin styra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *