Campingutrustning ?>

Campingutrustning

De flesta som bor i Sverige är antagligen mer än bekanta med konceptet att campa, men för de som inte har upplevt det ännu har man många fantastiska upplevelser att se fram emot. Camping kan beskrivas som en typ av turism, men är ganska olikt från vad man ofta tänker på när man hör ordet ”turism”. Man bor nämligen vanligtvis i antingen ett tält, en husvagn, en husbil eller en hyrd stuga. Det räknas dock inte som camping om man bor på ett vandrarhem, under bar himmel eller på ett hotell. De turister som campar brukar vanligtvis ta sig fram med hjälp av bil, husbil, båt eller cykel. Detta ska inte förvirras med hajk, då man antingen går till sina destinationer eller tar sig fram med hjälp av en kanot. I den här texten ska vi tala lite mer om exempel på utrustning från www.campingnetshop.se som kan komma att behövas när man campar.

Ett tält

Den typen av tält som oftast används vid camping kallas för kupoltält. 2-3 glasfiber- eller alluminiumrör spänns fast rätt över tältet och håller på så sätt upp tältduken. Oftast har tältet både ett ytter- och innertält. De positiva aspekterna av dessa sorters tält är att de står kvar även om ganska kraftiga vindar rullar in, man behöver inte använda sig av så många tältpinnar samtidigt som det generellt sätt är lätt att bygga upp. Tack vare dess konstruktion gör det ingen skillnad i vilken riktning vinden viner. Tältet skyddar lika mycket på alla håll. Om man har placerat sig i mitten av tältet är det stort nog så att man kan sitta upp, ta en kopp varm choklad och njuta av sin campingtur.

En sovsäck

Såsom namnet antyder är sovsäcken gjord för att sova i. Den kan liknas vid en vadderad påse som tar upp en väldigt liten plats, samtidigt som den förser camparen med en bekväm sovplats. Just sovsäcken är väldigt duktig på att hålla inne värme, och man behöver därför inte vara särskilt rädd för att frysa under natten. Den kan vara gjord av material såsom siden, bomull eller linne, men kan även vara gjord av konstfibrer. Man kan lätt använda en enkel sovsäck istället för ett lakan och de är väldigt populära när det kommer till camping. Att sova i ett tält utan en sovsäck är verkligen inte att rekommendera. Stoppade sovsäckar används vanligtvis endast om man ska övernatta utomhus, till exempel under vindskydd. Den fyllning som finns i sovsäcken är antingen gjord av konstfiber eller dun. Det är av yttersta vikt att tänka över vilka väderförhållande som man måste anpassa sig till innan man köper sin sovsäck.

Liggunderlag

Ett liggunderlag kan beskrivas som en mjuk matta som man lägger under sovsäcken när man campar. Målet är att marken under en ska bli mer jämn, så att man bekvämt kan sova utan att behöva oroa sig för småsten eller liknande under tältet. Vanligtvis tillverkas liggunderlag av skumplast, men uppblåsbara luftmadrasser finns även att köpa. Några av de uppblåsbara luftmadrasserna har en ventil som endast behövs skruvas upp. Sedan blåser madrassen upp sig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *