Campinggrillar för alla tillfällen ?>

Campinggrillar för alla tillfällen

Utbudet av grillar är så pass stort att det garanterat finns ett alternativ som passar alla tänkbara behov. De stationära trädgårdsgrillarna är perfekta för den som vill grilla åt större sällskap, medan de kompakta campinggrillarna enkelt kan tas med på resan. Gasolgrillarna är de i särklass mest omtyckta bland svenska campare och välkända varumärken är Safire, Cobb, Weber, Campingaz och CADAC.

Främsta fördelarna med gasoldrivna campinggrillar är att de brinner länge, värms upp snabbt, temperaturen regleras smidigt och de är lätta att rengöra. Vill man få till den välkända grillsmaken kan kolgrillen vara ett bättre val, men den kräver vanligtvis mer utrymme för transport. Har man inget större intresse för att investera i en riktigt grill kan man naturligtvis ta med sig engångsgrillar som kan användas var man än befinner sig.

Portabla gasolgrillar

En stor del av gasolgrillarna är stationära, men med tanke på deras popularitet finns i dagsläget flertalet portabla varianter som kan användas på campingen, stranden eller på bakgården. Även om de mindre modellerna kan se små ut rymmer de faktiskt i regel två hela kycklingar eller åtta stycken hamburgare. Grillentusiasterna hävdar att man inte kan få den klassiska grillsmaken av kol då man använder gasol, men fördelarna väger tyngre och med lite övning blir man snabbt campingplatsens grillkung.

Det som gör gasolgrillen till en fantastisk campinggrill är att den genast blir varm och man slipper vänta på den optimala glöden. Därtill slipper man sitta bredvid och oroa sig för att maten bränns eftersom man kan reglera gaslågan samt effekten. Samtidigt har gasolgrillen ingen rökutveckling och därför lämpar den sig för användning på campingområden. Även om den är säker att använda skall man alltid komma ihåg att noggrant stänga gasolflaskan när grillen inte är i användning och förvara gasolbehållaren på en ventilerad plats.

Kolgrillen ger klassisk grillsmak

Gasolgrillen har kommit att bli en storfavorit under de senaste åren, men det är fortsättningsvis många som föredrar den traditionella kolgrillen. Dessa finns också i en mängd material och varianter, men de som rekommenderas för campare är av emaljerad eller lackerad plåt. Slutna klotgrillar anses mer passande för att undvika att olyckan är framme på de vanligtvis trånga campingplatserna. Väljer man en kolgrill med lock blir resultatet oftast lyckat med tanke på att värmen fördelas jämt och även de större köttbitarna blir genomstekta. En nackdel med kolgrillen är dock att de tar mer utrymme och för de som reser lätt kan det bli besvärligt med transporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *