Bästa lån idag ?>

Bästa lån idag

Generellt kan man säga att när det gäller att låna pengar så handlar det i princip om att låna en summa pengar för att sedan betala tillbaka en lite större summa pengar till långivaren. Som vi alla vet så är det otroligt billigt att låna idag eftersom räntan är rekordlåg. Men vad är egentligen det allra bästa lån man kan få idag? Vilket lån som passar just dig bäst beror på en rad olika faktorer och vi har här listat några.

Snabbhet

Om du behöver ett ganska litet lån snabbt så är det kanske allra bäst att ta ett snabblån eller SMS-lån. Snabblån har blivit väldigt populära för att täcka oförutsedda utgifter. Det man måste tänka på är att snabblånet även ska betalas tillbaka relativt snabbt och med hög ränta. Om du inte behöver ditt lån väldigt snabbt och har tid att vänta på att ta ett privatlån eller banklån så kommer det att bli betydligt billigare.

Ränta

Som tidigare nämnts så kommer det att läggas på större ränta om du tar ett snabblån än om du tar ett privatlån. Detta stämmer dock ibland, men inte alltid. Många snabblångivare går idag ut och erbjuder nya kunder ett snabblån helt utan ränta. Det är så klart otroligt fördelaktigt, men se till att du titta på andra fasta kostnader som kanske läggs på istället. Detta erbjudande gäller som sagt oftast bara för nya kunder, men det är ju inget som hindrar dig från att ta ett lån hos ett annat bolag nästa gång.

Med eller utan säkerhet

Det finns två typer av lån och ett lån med säkerhet har benämningen hypotekslån. Ett bolån är ett hypotekslån där du har ditt hus som säkerhet. Du får ofta bättre ränta om du tecknar ett lån med säkerhet, men nackdelen är att du kan tvingas sälja din egendom om du inte kan betala tillbaka lånet. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. De flesta privatlån och snabblån är utan säkerhet.

Återbetalningstid

Du får även fundera på hur länge du behöver på dig för att betala tillbaka lånet. Var inte för optimistisk. Det är dumt att bestämma en tid som är för kort eftersom du troligtvis kommer att hamna hos kronofogden om du inte kan betala. Det är inte heller bra att välja en alltför lång återbetalningstid eftersom räntan hela tiden läggs på och lånet blir dyrare ju längre du har det. Snabblån behöver ofta betalas tillbaka inom 1-3 månader.

Lånebelopp

En av de allra viktigaste aspekterna när du ska välja lån, är så klart hur mycket du behöver låna. Som tumregel kan man gå på att om man behöver låna mindre än 5 000 så är ett snabblån väldigt bra. Om du vill låna mer än 5 000 kronor, så finns det privatlån som ofta ger dig bättre ränta och längre återbetalningstid.

Det bästa sättet att se vilket som är bästa lån för dig, så finns det sidor på nätet som jämför olika låneföretag. Du kan gå igenom listan här ovan för att se vilken typ av lån det är du söker och sedan går du in och gör en jämförelse. Enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *