Åka på en Sydafrikaresa ?>

Åka på en Sydafrikaresa

Alla har någon gång drömt om att få åka på en Sydafrikaresa. Friheten av att vistas på den öppna savannen, safariäventyr och kanske man får uppleva ett möte med ett av de ståtliga sydafrikanska djuren. Men hur går det egentligen till? Vad ska man tänka på inför sin resa till Sydafrika? Nedan kan du finna en lista med lite olika tips och råd innan du ger dig ut på ditt äventyr.

Läs mer här

Först av allt. Bli inspirerad. Prata med andra som nyligen har varit på Sydafrikaresor och fråga vad de gjorde under sin resa. Om man inte direkt vill prata med någon kan man titta upp det online i olika forum. Man kan även läsa recensioner som de olika företagen har tagit emot. Här skriver folk vanligtvis även vad de gjorde på resan och vad de tyckte var roligt.

För det andra ska man alltid se till så att man har Sydafrikaresan planerad innan man åker. När man väl har funnit inspirationen och hittat roliga aktiviteter som man vill ta del av måste man ha hela resan planerad. Med tanke på hur stort Sydafrika är och hur mycket där finns att göra så är det ju av yttersta vikt att hela ens rutt är igenomtänkt innan man åker.

För det tredje ska man ju självklart även boka allting. Att gå till Sydafrika är inte en särskilt strålande idé. Samma sak att sova utomhus. Så flyg, hotell och de transporter som behövs i Afrika är viktiga att boka innan man åker. När man väl är i Sydafrika kan man exempelvis behöva en hyrbil för att ta sig runt, och även detta ska bokas innan man åker. Det här blickar tillbaka till steg två. Om man inte har planerat rutten innan man ger sig iväg kan man ju inte heller boka de hotell, flyg och transporter som man behöver. Båda steg är därför lika viktiga. Man kan till och med boka bussar om detta skulle behövas. Det man dock kanske inte visste är att vissa aktiviteter också måste bokas. Ibland lite i förtid och ibland innan man ens har gett sig av på resan. Safari är ett exempel på det här. Alla olika typer av safari som involverar vilda djur ska förbokas, och särskilt runt jul och nyår.

När man väl har upplevt sin resa och återvänt hem igen är det en förträfflig idé att dela med sig av sin upplevelse. Vännerna i Sverige är säkerligen utom sig av förväntan och frågor om hur Sydafrika faktiskt var. Kanske har man med sig foton att visa och många historier att berätta om det intressanta Sydafrika. För att inspirera andra runtom i världen kan man först av allt själv skriva en recension till det företaget som hjälpte en på vägen. Hur var det? Vad kunde man göra? Vilka aktiviteter i Sydafrika var de absolut roligaste? Allt detta och mer kan man tipsa andra om som ännu inte har börjat sin resa. Kanske hade man tyckt att det hade varit roligt att börja skriva en blogg där man laddar upp fotona och berättar om sin resa för andra att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *